Stay fat


Goddag alla kära matälskare!
jag har precis njutit av min middag osm bestod av klyftpotatis kycklingspett och lite överbliven fläskfilé från igår. Marvelous!
Nu sitter jag och dregglar till Paolo Robertos matprogram, han och en skinny brud gör en god god chokladtårta:

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tårtbotten: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao lite i taget och rör om tills allt blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smör i kaksmeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, cirka 24 x 33 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. För att få en jämn gräddning och maximal höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.

3. Fyllning: Vispa grädden till ett fast skum och ställ åt sidan. Smält nutellan ( i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan.

4. Dela tårtbotten i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Den uppvispade grädden breds jämt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.

5. Tillbehör: Skala apelsiner och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Lägg apelsinklyftorna i en skål och strö över lite socker och nötter. Servera till nutella- och gräddkakan.

Låter inte det helt underbart, jovisst!
Så njut av fett och socker nu alla underbara, glöm inte att äta varje måltid som om det vore din sista!

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0